Soutěž

Soutěž o výtisk knihy Tekutá modernita

Chcete vyhrát knižní novinku Tekutá modernita od spisovatele Zygmunta Baumana?

  1. Dejte like FB stránkám Literární klenoty Jarmily Vandové.
  2. A pod tento příspěvek nasdílený na FB stránkách Literární klenoty Jarmily Vandové odpovězte na otázku: „Co se podle Vás vytrácí z dnešní společnosti?“

Autor té nejzajímavější odpovědi obdrží knihu Tekutá modernita zdarma až do schránky. Odpovídat můžete do 30. 8. 2020 do půlnoci. Přeji hodně štěstí!

Knihu do soutěže věnovalo významné nakladatelství Portál. Jmenovitě pak děkuji paní Romaně Bařtipánové z nakladatelství Portál, která knihu do soutěže poskytla.

O KNIZE:

Kniha zpracovává jeden z klíčových konceptů, s nimiž přišel slavný sociolog Zygmunt Bauman. Podle něj ideu tekuté modernity charakterizuje individualismus, narůstající pocit nejistoty a privatizace ambivalence. Jde o chaotické pokračování moderny, kdy jedinec může volně přejít z jedné sociální pozice do jiné. Typickým rysem tekuté modernity je nomádství, člověk proplouvající světem jako turista, měnící místa, zaměstnání, partnery, hodnoty, politickou a sexuální orientaci, aniž by vytvářel a participoval na tradičních sítích vztahů a zodpovědností. Ty jsou nahrazeny osobní, zcela individuální volbou.
Zkoumání změn, které znamenají nástup tekuté modernity pro lidskou situaci, rozděluje Bauman do pěti částí, ve kterých podrobně analyzuje proměny základních moderních konceptů: 1. úsilí o emancipaci, 2. myšlenku individualizace – představu, že je na jedinci, aby se sám stal tím, kým chce být, 3. představu pokroku a práce jako prostředku, jak ovládnout budoucnost, 4. oddělení času a prostoru, 5. národní stát.


Zygmunt Bauman (1925–2017) byl polsko-britský sociolog a filosof, jeden z nejvýznamnějších teoretiků společenských věd. Zabýval se otázkami modernity, holokaustu, postmoderního konzumerismu apod.

(Doporučená cena – 499 Kč)

∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼

Podrobná pravidla soutěže:

  1. Internetový literární portál DigiTimes.cz vyhlašuje soutěž pod názvem „Soutěž o výtisk knihy Tekutá modernita“, a to za podmínek níže uvedených.
  2. Pořadatelem a organizátorem soutěže je internetový literární portál DigiTimes.cz.
  3. Soutěž probíhá v období od 21. 8. 2020 do 30. 8. 2020 do půlnoci pod tímto příspěvkem o soutěži na facebookových stránkách Literární klenoty Jarmily Vandové.
  4. Výherce soutěže získá knihu Tekutá modernita při splnění podmínek stanovených v těchto pravidlech soutěže.
  5. Soutěže se může zúčastnit každý návštěvník internetového literárního portálu DigiTimes.cz, který v časově vymezeném období zodpoví soutěžní otázku a dá like facebookovým stránkám Literární klenoty Jarmily Vandové. Od každého bude do soutěže přijata pouze jedna odpověď. Uznány budou jen odpovědi uvedené přímo pod tímto příspěvkem sdíleným na facebookových stránkách Literární klenoty Jarmily Vandové.
  6. Knihu Tekutá modernita získá jeden soutěžící, který na výše položenou otázku odpoví co nejzajímavějším způsobem.
  7. Jméno výherce bude zveřejněno na těchto i na facebookových stránkách Literární klenoty Jarmily Vandové v termínu vyhlášeném jako konec soutěže. Výherce bude současně kontaktován pomocí soukromé zprávy na Facebooku.
  8. Cena bude výherci zaslána do dvou týdnů po ukončení soutěže.
  9. Soutěže se mohou zúčastnit všechny fyzické osoby s trvalým pobytem na území České republiky.
  10. Organizátor není zodpovědný za technické či programové chyby a omyly vzniklé během řízení soutěže.
  11. Organizátor si vyhrazuje právo na změnu pravidel soutěže, délku trvání, jakož i na zrušení soutěže jednostranně a z jakéhokoliv důvodu.
  12. Soutěžící vyslovují svůj úplný a bezpodmínečný souhlas s těmito pravidly a zároveň berou na vědomí, že na získání ceny nevzniká právní nárok. Organizátor má právo jednostranně vyřadit soutěžícího v případě podezření z porušení pravidel soutěže nebo použití neregulérních postupů.
  13. Pokud výherce po doručení výhry s touto výhrou nebude souhlasit, může ji zaslat pořadateli zpět na své vlastní náklady.
  14. Jakmile soutěžící projeví zájem účastnit se této soutěže, dává DigiTimes.cz ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, v platném a účinném znění (dále jen „Zákon“), souhlas se zpracováním svých osobních údajů, v rozsahu zejména jméno, příjmení a adresa za účelem prověření jeho účasti v soutěži a předání výhry. Tento souhlas se zpracováním osobních údajů je dobrovolný. Odvolání souhlasu je účinné okamžikem doručení DigiTimes.cz a má za následek vyloučení z další účasti v této soutěži, včetně ztráty nároku na předání ceny, stane – li se tak před jejím převzetím. Účastník má zároveň dle ust. § 12 Zákona právo přístupu k těmto svým osobním údajům a dle ust. § 21 tamtéž právo na vysvětlení, právo je opravit, zablokovat nebo požadovat jejich doplnění či likvidaci.

∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼

Pro další články, recenze a soutěže o knižní novinky navštivte FB stránky Literární klenoty Jarmily Vandové.

SOUTĚŽ

Most Popular

To Top