Tip na knihu

Knižní novinky pro jarní dny

Jaro už je tu a spolu s ním i nepřeberné množství knižních novinek různých žánrů. Vybírejte z níže uvedených a užijte si jarní dny uprostřed napínavých nebo ryze odpočinkových příběhů…

 

Titul: Pekárna v Brooklynu

Autor: Julie Caplin

Nakladatelství: Grada

 

? O KNIZE: Sophie doufá, že ji její přítel James už brzy požádá o ruku. Jenomže všechno dopadne jinak a Sophie se rozhodne přijmout stáž v americkém časopise. Odjezd do New Yorku je pro ni spíš útěk než životní příležitost. Naplno se vrhne do práce a nemyslí na nic jiného. A už vůbec ne na lásku. Ubytuje se nad maličkou pekárnou sympatické Belly, která peče ty nejúžasnější dortíky v celém Brooklynu. Spřátelí se a Sophie začne volný čas trávit v její pekárně a pomáhá jí s pečením sladkostí i svatebních dortů. Jenže Bella má bratrance Todda, obletovaného, šarmantního a naprosto neodolatelného. Má jen jednu chybu – odmítá jakýkoliv vážný vztah. Jenže ten nehledá ani Sophie, takže jejich přátelství zdánlivě nestojí nic v cestě… Další romantický příběh od Julie Caplinové, autorky oblíbené Kavárny v Kodani, vás tentokrát vezme na výlet do životem kypícího New Yorku a přesvědčí vás, že z útěku se může vyklubat dobrodružství a že lásku někdy najdeme, až když ji hledat přestaneme.

(368 stran, 349 Kč)

 

 

Titul: Zlatá klec

Autor: Camilla Läckberg

Nakladatelství: Metafora

 

? O KNIZE: Napínavý thiller se odehrává ve Stockholmu a točí se kolem Faye, ženy připravené udělat cokoli, aby dosáhla toho, po čem nejvíc touží: pomsty. Faye a Jack jsou dokonalý pár snů. Společně vybudovali úspěšný byznys ve Stockholmu, bydlí v luxusním bytě a jsou obklopeni „bohatými a krásnými“. Narození dcery Julienne korunuje jejich štěstí. Postupně ale Jack tráví stále víc času v práci a přestává se svou ženou sdílet věci kolem firmy. Začínají se vzdalovat. Jednoho dne Faye přistihne Jacka doma v posteli s jeho krásnou a úspěšnou kolegyní. Poté, co ji zradí, se její svět rozpadne na kusy a jí nezůstane vůbec nic. Je naprosto zničená, dokud se nerozhodne, že mu všechno oplatí, a zosnuje krutou pomstu. Dobře zná jeho slabá místa, a co je nejlepší – nespěchá. Navíc, Jack není první muž, s nímž si Faye musela vyřídit účty. Zlatá klec je román o odvážné ženě, která vzala osud do svých rukou poté, co byla využita a zrazena. Dramatický příběh zrady, vykoupení a pomsty. Camilla Läckberg s nebývalou bravurou buduje hutný příběh se zápletkami tak nečekanými, že vás zvednou ze židle.

(432 stran, 399 Kč)

 

 

Titul: A na nebi čekají hvězdy

Autor: Lori Nelson Spielman

Nakladatelství: Grada

 

? O KNIZE: Erika, úspěšná realitní makléřka z New Yorku, má všechno – skvělou kariéru a dvě krásné dospívající dcery. Jenže jedna z nich, Kristen, zemře při vlakové nehodě. Kromě smutku nad ztrátou dcery se trápí také výčitkami. Ten den měla obě dcery vézt do školy ona, jenže dala přednost kariéře. Annie, druhá Eričina dcera, má svoje vlastní výčitky. Neměla nechat Krissie ten den odjet. Objeví se však jiskřička naděje. Co když došlo při identifikaci k záměně a Kristen je stále naživu? Její nezvyklé chování v den, kdy zemřela, i tajemné vzkazy, které Erika začne dostávat, tomu nasvědčují. Propast mezi Erikou a Annie se rozšiřuje, a tak zatímco Erika začíná pátrat na odlehlém ostrově Mackinac, kde sama vyrostla, odjíždí Annie do Paříže, protože věří, že Kristen se skrývá právě tam. Ale je Krissie opravdu to jediné, co je dokáže znovu sblížit?

(320 stran, 349 Kč)

 

 

Titul: Veverka v kleci

Autor: Agnès Pellier-Galdiová

Nakladatelství Lidové noviny

 

? O KNIZE: Román se odehrává v bývalém Československu v letech 1948 až 1956. Hlavní hrdinkou je dvacetiletá dívka Věra, původem z Maďarska, která po traumatických válečných zkušenostech z Budapešti přichází plna nadějí na lepší život za prací do Prahy, a to právě v bouřlivých dnech po únoru 1948. Zde prožívá svůj první hluboký milostný vztah s hudebníkem Pražské filharmonie. Milenci se po svém snaží vyrovnávat s diktaturou a narůstající represí. On komunistický režim toleruje a je ochoten v zájmu své kariéry dělat kompromisy, Věra rostoucí nároky režimu snáší obtížně. Na schématu intimního milostného dramatu je vylíčen střet dvou individualit a dvou různých přístupů k požadavkům, jež na člověka klade nelehká společenská situace. Je to příběh o tom, jak se z malých počátečních ústupků mohou stát velké kompromisy, kvůli nimž se rozpadají vztahy i charaktery. Autorka současně citlivě popisuje každodennost začátku padesátých let v hlavním městě tehdejšího Československa. Částečně autobiografický román přináší pozoruhodný vhled do reality doby začínajícího stalinismu očima „cizinky“, která se v dobré víře a s mladickým okouzlením snaží přizpůsobit jazyku i kultuře, až je nakonec okolnostmi a svou mnohdy až tvrdohlavou neochotou k ústupkům donucena znovu vše opustit a odejít splnit si svůj sen o svobodném životě na Západ.

(188 stran, 179 Kč)

 

 

Titul: Cornwall

Autor: Daphne du Maurier

Nakladatelství Lidové noviny

 

? O KNIZE: Život přední britské autorky 20. století Daphne du Maurier je nerozlučně spjatý s místy na jihozápadním konci Anglie, s regionem Cornwall. Autor čtenáře čtivou formou seznamuje s pozoruhodnými osudy spisovatelky, jejími knihami a s místy, kde žila a kde se odehrává většina jejích barvitých, napínavých příběhů. Provází nás obdivuhodnými, tajuplnými končinami Cronwallu, jeho historií a krásami. Daphne du Maurier vyrůstala v Londýně, ale ve svých 20 letech si zvolila za svůj domov Cornwall. A zde, mezi svéráznými potomky Keltů, v nádherné krajině u moře s divokým pobřežím, na němž se tyčí romantické skály, se zrodilo její dílo, které dodnes zná celý svět.

(428 stran, 399 Kč)

 

 

Titul: Oskar a růžová paní

Autor: Eric-Emmanuel Schmitt

Nakladatelství: Garamond

 

? O KNIZE: Hlavními postavami tří dojemných příběhů obsažených v tomto svazku jsou malí chlapci, kteří jsou vlivem okolností (smrtelné onemocnění, útěk před nacisty, opuštění rodiči) donuceni předčasně dospět. Všichni na své cestě potkávají staršího cizího člověka, který působí jako průvodce a odpovídá jim na zvídavé otázky o životě. Desetiletý Oskar má leukémii a ví, že umírá. Rodiče mu nechtějí přiznat pravdu, lékaři ho štvou svým soucitem. Jediný, kdo s ním mluví narovinu, je jedna z pečovatelek, které za dětmi dochází – je úplně nejstarší a Oskar jí říká babi Růženka. Vedou spolu kouzelný rozhovor o hodnotách lidského života a babi Růženka Oskarovi poradí, aby napsal Bohu. Poslední dopis za Oskara posílá ona…

(256 stran, 290 Kč)

 

 

Titul: Svatba ve městě Chambéry

Autor: Klára Notaro

Nakladatelství: Euromedia

 

? O KNIZE: Soubor Kláry Notaro je suverénním a originálním příspěvkem k dobré tradici české povídky. Příběhy lidí z různých koutů Francie – příslušníků odlišných generací, národností, pohlaví, světonázorů a sociálních vrstev – jsou nahlíženy zevnitř: očima toho, kdo v cizině zdomácněl, a současně zvnějšku: pohledem toho, kdo tu nikdy nebude úplně doma. Lahodné sýry, obtěžkané vinice, noblesní jezdecké kluby či svatby v zahradách tvoří lákavě exotické i erotické prostředí, v němž se ale pohybují charaktery univerzálně lidské.

(184 stran, 249 Kč)

 

 

 

Titul: Černý domeček

Autor: Stanislav Komárek

Nakladatelství: Academia

 

? O KNIZE: Román se odehrává v malém domku ve fiktivním jihočeském městečku jménem Kropáčova Blatnice mezi lety 1900 až 2000. Žije v něm, či v rámci dvacátého století spíše přežívá, několik generací téže rodiny, přes kterou se žene série pohrom v podobě obou válek a posléze komunismu. O politiku se nezajímají, ta se však zajímá o ně. Kniha vlastně nemá žádného hlavního hrdinu a jedná o mikrotechnice moci, která se nenápadně odehrává ve všech domečcích nezávisle na tom, zda vládne císař, fýrer nebo generální tajemník. Na pozadí rybníků, rašelinišť a malebných lidových tradic se jejich obyvatelé navzájem podporují i dusí a ženou se do rozmanitých psychosomatických chorob. Výsledkem není ani idyla, ani peklo, ale cosi přesně na půl cestě mezi nimi. Román je věnován oběma autorovým babičkám, bezděčným lidovým kouzelnicím, které jako slepí pavouci zaplétaly osudy své i jiných a vůbec ženskému principu, na kterém živý svět stojí.

(172 stran, 265 Kč)

 

 

Titul: Strach za oponou

Autor: Vilém Křížek

Nakladatelství: Mystery Press

 

? O KNIZE: Na prknech, která znamenají svět, se nejhlubší lidské sny stávají skutečností. Jenže jaro 1913 přináší pražskému Novému německému divadlu samé nešťastné příhody. Ředitel Heinrich Teweles je přesvědčen, že nejde jen o souhru náhod, proto si na pomoc pozve soukromého vyšetřovatele Eliáše Sattlera. Sattler sice disponuje extrémně vyvinutým čichem, který mu pomáhá při řešení podobných případů, ovšem tentokrát se nemůže spolehnout pouze na něj. V prostředí divadla a opery není nic, jak se zdá, a pod pozlátkem rekvizit, vrstvami pudru a honosnými kostýmy se skrývá řada temných tajemství. Je v pozadí okouzlujícího světa andělské hudby a dramat na scéně bez viny alespoň Sattlerova výstřední průvodkyně Beatrix? Jsou Wagnerova díla prokletá a přinášejí neštěstí? Pátrání odkrývá vydírání, drogy i podezřelé úmrtí a viník, který už tuší, že je mu Sattler na stopě, rozehraje nebezpečnou hru…

(272 stran, 299 Kč)

 

 

Titul: Pouhý stín

Autor: Karine Giébel

Nakladatelství: Jota

 

? O KNIZE: Na začátku je banální historka. Mladou ženu vracející se z večírku k zaparkovanému autu pronásleduje podivný vysoký muž ukrytý pod černou kapucí. Na opuštěné noční ulici působí jen jako zlověstný stín. Stínu se ovšem jen tak nezbavíš, nezaženeš ho, nezahubíš. Jde tam, kam jdeš ty, sleduje tě. Stejně jako tvoje minulost. A tu má každý. Bezskrupulózní vrcholná manažerka, která v dětství spáchala něco nenapravitelného, arogantní a cynický policejní vyšetřovatel, přesvědčivě skrývající zraněné city, mladý nesmělý policajt, který nemá štěstí v lásce, žena umírající na rakovinu, dívka živořící v léčebně pro duševně choré… Ti všichni, a mnozí další, se potkávají v umně spletené historii jednoho sofistikovaného zločinu, kterou budete číst na jeden zátah. Fascinující příběh o tom, jak se i na první pohled dokonalý život může změnit v noční můru, na kterou je každý člověk nakonec sám. Kdo ji nezažije, ten v ni neuvěří, kdo ji žije, toho přivádí k šílenství. Ale i noční můra má nakonec tvář. Nebo je to jen stín?

(440 stran, 398 Kč)

 

∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼∼ ∼

 

Zaujala vás některá z uvedených knih? Podělte se o své názory na FB stránkách  DigiTimes.cz, kde máte zároveň šanci vyhrát nějakou tu knižní novinku zdarma až do schránky.

 

(Foto: Nakladatelství Lidové noviny, Academia, Euromedia, Metafora, Grada, Jota, Mystery Press, Garamond; Pixabay)

SOUTĚŽ

Most Popular

To Top