Tip na knihu

14. únor – den sv. Valentýna i darování knih

Den sv. Valentýna je v prvé řadě svátkem zamilovaných, na stejné datum však připadá také mezinárodní den darování knih. Tento knižní svátek se po celém světě slaví už pošesté. Book Giving Day se snaží motivovat lidi nejen k darování knih dětem, na které je tento svátek primárně zaměřen, ale rovněž blízkým a potřebným.  Knihy se tak mohou dostat nejen do rukou vašich přátel a rodinných příslušníků, ale třeba i k docela neznámým lidem na ulici.

 

Dne 14. února se tak nabízí ideální možnost, jak spojit literaturu s romantikou. A zde je několik tematických, něžných i vášnivých novinek, které mohou udělat radost jak vašim největším láskám, tak i těm, kteří mají o něco hlouběji do kapsy. Tak vybírejte!

 

 

Titul: Bella figura: Jak žít, milovat a jíst po italsku

Autor: Mohammadi Kamin

Nakladatelství: Metafora

 

O KNIZE: Pokud vás okouzlily Jíst, meditovat a milovat či Francouzky netloustnou, tato kniha vás určitě dostane. Najdete v ní vše, co Florencie nabízí – jídlo, víno, lásku, přátelství, eleganci, zdraví, spiritualitu a v neposlední řadě také nápadité recepty na skvělá italská jídla. Každému přináší inspiraci, jak radostně žít.

Kamin Mohammadi opustila stresující zaměstnání v Londýně. Se zlomeným srdcem, nešťastná, nespokojená sama se sebou přijíždí do Florencie, kde jí přítelkyně po dobu jednoho roku přenechala starý dům. Během 12 měsíců objevuje Kamin krásu a radosti každodenního života. Postupně se učí žít jinak a vnímat každou chvíli všemi smysly. Pořádně se zamiluje, odmiluje, aby nakonec znovu propadla lásce, zbavuje se nadbytečných kilogramů, získává ležérní nadhled a sebejistotu.

(272 stran, 299 Kč)

 

 

Titul: Díky za fíky

Autor: Halina Pawlowská

Nakladatelství: Motto

 

O KNIZE: Jedná se o volné pokračování úspěšné knihy Díky za každé nové ráno. „Když chceš hezky milovat, musíš lásku pilovat.“ Takhle by mohlo znít motto tohoto příběhu. Odehrává se v současnosti, ale vztah autorky a jejího přítele výrazně ovlivňují události uplynulých dvaceti let, kdy zažili humorné i dramatické situace. Vždycky je lepší milovat než nechat se milovat. O tom je tenhle příběh. Taky o tom, že se láska nedá naplánovat, že někdo není romantik, ani když vidí nejkrásnější místa na světě a že svět showbyznysu není taková džungle, jak se říká. I když se sem tam, stejně jako na těch nejkrásnějších místech, někdy dějí divné a snad i legrační věci.

(256 stran, 299 Kč)

 

 

Titul: Meghan

Autor: Andrew Morton

Nakladatelství: Nakladatelství Mladá fronta

 

O KNIZE: V tomto zcela prvním životopise Meghan Markle, nyní vévodkyně ze Sussexu, se uznávaný královský životopisec Andrew Morton vrací k jejím kořenům: k dětství v losangeleské čtvrti The Valley, studiu v dívčí katolické škole a napjatým vztahům v rodině. Zabývá se též jejím prvním manželstvím, jež skončilo rozvodem v roce 2013, i tím, jak v Hollywoodu stále doplácela na svůj smíšený původ a jak se nakonec navzdory němu prosadila v úspěšném televizním seriálu Kravaťáci. Věnuje se také její práci dobrovolné velvyslankyně, jíž tolik připomíná princeznu Dianu. Nakonec odhaluje, jak byl královský románek odvíjející se mezi dvěma kontinenty co nejpřísněji utajován až do chvíle, kdy vše vyšlo najevo a Meghan se ocitla v hledáčku světových médií jako nikdy předtím.

(312 stran, 349 Kč)

 

 

Titul: Holky s voctem

Autor: Klára Mandausová

Nakladatelství: Nakladatelství Mladá fronta

 

O KNIZE: Celou pubertu jsem posilovala břicho, abych ho měla ploché a pevné. Jenže jsem si nevšimla, že můj zadek připomíná velký měkký gauč. Život nebývá takový, jaky si myslíme, že bude. A někdy je to zatraceně dobře. Vyrosteme, najdeme si skvělou práci, kde budou všichni milí a přející, a k tomu pěkného, hodného a ne úplně chudého kluka. Budeme s nim mít roztomilé děti, psa a domek se zahrádkou. Třeba zrovna takový plán máme. Skřřřip. A všechno je jinak. Něco z toho je, a něco ne. Anebo se to divně pomotá. Co s tím? Brečet? Nadávat na osud? Vyčítat smůle, že se nám nalepila až na záda? Blbost! Dělat si z toho legraci! Jediné řešení, jak to všechno zkusit přežít. Protože život za tu zábavu stojí. Knížka, kterou držíte v ruce, je právě o tom. Že nám život občas přehodí směrovku. Místo zářivé žluté jdeme chvíli po temně modré nebo rychlé zelené, abychom pokračovali po vášnivé červené. A pak zjistili, že jsou značky v nedohlednu a v ruce držíme štětec.

(200 stran, 269 Kč)

 

 

Titul: Jak chovat muže

Autor: Daniela Kovářová

Nakladatelství: Nakladatelství Mladá fronta

 

O KNIZE: Na mužích není nic zásadně špatného či odsouzeníhodného. Muži nejsou lepší ani horší než ženy. Muži jsou prostě jiní (základní pravidlo aplikované mužologie).
Známá advokátka, spisovatelka a bývalá ministryně spravedlnosti svou čtrnáctou knihu věnuje českým mužům a strategii, jež umožní jejich úspěšný chov vzdělanou a tolerantní ženou. Text doprovází slovník aplikované mužologie, překladový slovník mužsko-ženské a žensko-mužské řeči a zejména pět desítek pravidel, které je třeba při chovu českého muže dodržovat. Každou kapitolu komentuje pohled z opačného břehu – citát veřejně známého muže, například Mirka Topolánka, Richarda Krajča, Martina Stránského nebo Radima Uzla.

(232 stran, 299 Kč)

 

 

Titul: Nabíječ

Autor: Alice Claytonová

Nakladatelství: Nakladatelství Mladá fronta

 

O KNIZE: Sexy román plný humoru a kuchyňského řádění… První noc ve fantastickém novém bytě v San Francisku Caroline začíná tušit, že za chvíli bude znát – ehm – milostný život svého tajemného souseda lépe než vlastní… boty. Díky stěnám tenkým jako papír a Nabíječovým atletickým výkonům slyší nejen jeho postel, narážející s železnou pravidelností do zdi ložnice, ale i bouřlivé ohlasy snad celého zástupu žen, které si do ní vodí. A zatímco je Caroline v tomto směru momentálně „na suchu“, uvědomí si, že jí ve spánku brání nejenom bušení do zdi, ale i její divoké představy. Když jedna ohlušující noc střídá druhou, netrvá dlouho, Caroline rupnou nervy a oděná jen do své sexuální frustrace a růžové noční košilky se „proklínanému“ Nabíječi konečně postaví tváří v tvář. Není divu, že jejich noční potyčka v nastalém napětí zažehne jiskru… Žhavé scény střídají bláznivé a Alice Claytonová v nich svým čtenářkám podává kromě lahodných moučníků i výtečný příběh lásky na první pohled.

(280 stran, 299 Kč)

 

∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼∼ ∼

 

Zaujala vás některá z uvedených knih? Podělte se o své názory na FB stránkách  DigiTimes.cz, kde máte zároveň šanci vyhrát nějakou tu knižní novinku zdarma až do schránky.

 

(Foto: Nakladatelství Mladá fronta, Metafora, Motto; Pixabay)

SOUTĚŽ

Most Popular

To Top