Tip na knihu

Terapie sdílením aneb jak se rozejít přes internet?

Vztahy už dávno nejsou, co bývaly, stačí jedno kliknutí, jedna zpráva – a rázem vám ze života zmizí člověk jak obtížný hmyz. Nelichotivého trendu dnešní doby se chytila autorská kreativní dvojice Ester Geislerová a Josefina Bakošová. Stačilo, aby facebookovou veřejnost seznámily jen tak z legrace s větou, se kterou se jistý muž rozešel s jejich kamarádkou právě přes internet. Načež se strhla lavina smíchu, pobouření i cynismu, a rozchodové věty z tvůrčí mysli fanoušků této dámské dvojice na sebe nenechaly dlouho čekat. Každou takovou větu stačilo označit hastagem „terapie sdilenim“, který se okamžitě stal kultovním.

 

Podnět i materiál pro sepsání knihy byl na světě. Nese shodný název jako hastag a je věrným obrazem autentického prostředí internetových chatů a messengerů, kde se dnes tak často odehrávají trpké konce vztahů. Sebrané věty přitom doopravdy fungují jako svébytná terapie. Při četbě a úlevném smíchu si totiž člověk rád připomene, že tak zle na tom přece jen ještě není.

 

Kniha Terapie sdílením je doplněna texty obou autorek, esejí mediálního teoretika Tomáše Dvořáka, osobními fotkami, vzkazy a řadou dalších zajímavých materiálů.

 

Kreativní duo Ester & Josefina se zaměřuje především na módní projekty, styling a tvorbu pro děti. Originální projekt této půvabné tvůrčí dvojice s názvem Terapie sdílením odstartoval už na konci loňského roku kolekcí triček. Ester a Josefina teď přicházejí s knihou, která je vlastně společným dílem autorů i veřejnosti, ve kterém hraje hlavní roli zábavný i krutý virtuální svět.

 

Pokud se i vy chcete pobavit čtením méně či více typických rozchodových frází, vsaďte na Terapii sdílením, která vám třeba pomůže posunout se v osobním životě dál. Rychle, vtipně a efektivně.

Josefina: „Někdy mi připadá, že lidé berou vztah jako hru na počítači. Někoho zbožňuju – a pak ho tak jednoduše odpálím dvěma větama a konec. Pro mě to je nepochopitelné. Jako kdyby do toho nebyli ponoření celou svou bytostí a srdcem.“

 

∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼

(Foto a video: 2media.cz, Ester & Josefina, YouTube.com)

 

Pro další články, recenze a soutěže o knižní novinky navštivte FB stránky DigiTimes.cz.

SOUTĚŽ

Most Popular

To Top