Kultura

Slavný spisovatel Robert Fulghum již dnes v plzeňském pivovaru!

Právě dnes, tedy 2. října, se můžete v plzeňském pivovaru setkat se světoznámým americkým spisovatelem Robertem Fulghumem. Od 17 hodin zde totiž představí svou knižní novinku Opravář osudů, ve které hraje hlavní roli Praha a vůbec Česká republika. Vzhledem k tomu, že je autor této zbrusu nové knihy velkým milovníkem toho nejlepšího piva, je nasnadě, že si pro tuto prezentaci vybral právě Plzeňský Prazdroj.

Setkání veřejnosti s Robertem Fulghumem proběhne v Konferenčním a společenském centru SECESE. Po uvedení knižní novinky Opravář osudů bude následovat diskuse s autorem a autogramiádaPro všechny zájemce zde budou k prodeji připraveny výtisky Fulghumovy knižní novinky z produkce nakladatelství Argo.

Takto přibližuje příběh Opraváře osudů knižní anotace:

„George Novak přijede do Prahy, aby pátral po svých českých kořenech. Nakonec ale zjistí, že vlastně hledá odpověď na jinou otázku: Kdo jsem? Kdo si myslím, že jsem? A kdo je Vera, sousedka a přítelkyně plná pochopení, ale i tajemství? Georgeovi v jeho hledání nejvíc pomáhají nová setkání – s trochu záhadnou mladou ženou Luci Milenou nebo s bytostí, která mu předloží naprosto nečekanou nabídku. V hospodě U Devíti draků a ovce, místě pro rozhovory, otázky a odpovědi přímo stvořeném, najde pak nejedna zápletka rozřešení.“

Jednou větou pak lze říci, že Robert Fulghum se ve svém novém románu zamýšlí nad otázkami po lidské podstatě a smyslu života, kterými se lidstvo zabývá už od nepaměti.

Vstup na akci s prezentací knihy Roberta Fulghuma je zdarma. V rámci pozdního kulturního odpoledne pak můžete navštívit i některou z prohlídkových tras – Pilsner Urquell či Gambrinus, kde se dozvíte zajímavosti o historii pivovaru, která sahá do poloviny 19. století, ale také informace o výrobě piva ve 21. století.  Pozoruhodné také je, že v historických sklepích Pilsner Urquell, které jsou součástí prohlídky, se dodnes vyrábí pivo Pilsner Urquell tradiční metodou jako za dob prvního sládka.

Pokud tedy patříte mezi fanoušky díla Roberta Fulghuma, vyražte do pivovaru – za kulturou i nejlepším pivem.

Už jen ten název samotné knihy klade člověku na mysl nejednu otázku jako například:

„Jak je možné být opravářem osudů, když nelze měnit minulost?“

„Je to moje každodenní zkušenost, kdy člověk chce cosi změnit a hledá k tomu příležitost. Alespoň malou příležitost. Myslím, že je důležité prožít naplno každý den. Na tomto světě je nám přece vyměřen opravdu krátký čas.“

∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼

Pro další články, recenze a soutěže o knižní novinky navštivte FB stránky DigiTimes.cz.

SOUTĚŽ

Most Popular

To Top