Tip na knihu

Příběh služebnice od Margaret Atwoodové – sci-fi román roku opět vychází!

Román Příběh služebnice, který kanadská spisovatelka Margaret Atwoodová  představila minulý týden v Praze, znovu vydává nakladatelství Argo. Čtenářům se tak do rukou může dostat brilantně napsaná kniha, která získala Cenu Arthura C. Clarka pro nejlepší sci-fi román roku. Čtenářsky i lidsky velmi oblíbená Margaret Atwoodová napsala Příběh služebnice v roce 1985, roku 2008 vyšel poprvé v českém překladu Veroniky Láskové a v produkci nakladatelství BBart. Pro velký úspěch vychází oceněný sci-fi román znovu, a to prostřednictvím nakladatelství Argo a v témže překladu.

„Kniha Příběh služebnice vykresluje pochmurnou vizi blízké budoucnosti Spojených států amerických, které jako demokratický stát zanikly a na jejich území vznikla republika Gileád, nemilosrdný klerofašistický totalitní režim. Z každého, kdo se proti němu jakkoli prohřeší, se stává otrok. Po sérii ekologických katastrof a jaderných útoků se nerodí děti, jen pár žen zůstalo plodných. Staly se z nich služebnice, které násobí reprodukční možnosti rodiny svého pána, k tomu byly vychovávány (jen teoreticky, samozřejmě, a bitím) a – hlavně – určeny. Paní domu dohlíží na to, aby úkon proběhl pravidelně jednou měsíčně, rychle, v klidu, beze slov a bez jediného projevu emocí, záporných, ale ani kladných.“

Tato slavná kniha byla nejprve zfilmována s Fay Dunawayovou a Robertem Duvallem, ale populární je také nový desetidílný seriál, který právě běží na HBO.

Margaret Atwoodová (*1939) je kanadská spisovatelka, básnířka, literární kritička a feministická a sociální aktivistka. Je jednou z vůbec nejoceňovanějších současných autorek beletrie.

(Atwoodová, Magaret: Příběh služebnice. Nakl. Argo, str. 348, cena 298 Kč)

Foto: nakl. Argo, lithub.com

∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼

Pro další články, recenze a soutěže o knižní novinky navštivte FB stránky DigiTimes.cz.

SOUTĚŽ

Most Popular

To Top