Léto s knihou

Knižní novinky (nejen) na léto

Parné léto skýtá mnoho příležitostí k odpočinku s knihou na sluníčku i ve stínu. Tady je horká nabídka těch knih, které se nově objevují na pultech českých knihkupectví. Jakou z nich si k vodě, do zahrady nebo do batůžku za hranice vezmete vy?

 

Titul: Ve třiceti (poprvé) single

Autor: Lisa Daily

Nakladatelství: Mystery Press

O KNIZE: Když se vám manžel přizná, že je gay, musíte se ve třiceti znovu začít randit!
Od chvíle, kdy Alex potkala svého nastávajícího ve školce nad modelínou, je jejich život nalinkovaný jako podle pravítka. Žijí si báječně, bydlí v nádherném domě s výhledem na zátoku a mají skvělou práci, kterou zbožňují. Má to jediný háček: Alexin manžel Michael je gay. O téhle skutečnosti se jí ale zapomněl celých třiadvacet let zmínit.
Alexin dokonale naplánovaný život se náhle hroutí jako domeček z karet, biologické hodiny tikají jako časovaná jaderná bomba a Alex prahne po pohádkově krásném šéfkuchaři, který právě otevírá novou prvotřídní restauraci. Shodou okolností se bohužel jedná o jejího klienta a Alex nechce míchat práci se soukromím.
Jak při hledání nové lásky proplout nástrahami moderního randění jí radí ujetá partička známých, včetně jejího homosexuálního ex-manžela, neomalené politické poradkyně, energicky masochistického jogína a osmdesátileté vyznavačky marihuany.

(448 stran, 349 Kč)

 

Titul: Můj manžel a já

Autor: Ingrid Sewardová

Nakladatelství: Ikar

O KNIZE: Biografie Alžběty II. a prince Philipa – autorka se věnuje téměř výhradně osobnímu a rodinnému životu britského královského páru, neřeší tedy politické události. Zachycuje zákulisí britského dvora, přináší řadu zajímavostí, drobných detailů a historek, vysvětluje otázky protokolu a britských zvyklostí. Kniha je napsána čtivě, kvalitně a historicky věrohodně, živě vykresluje prostředí paláců, banketů i rodinných vztahů.

(344 stran, 359 Kč)

 

 

Titul: Samuraj

Autor: Šúsaku Endó

Nakladatelství: Vyšehrad

O KNIZE: Výměnou za právo obchodovat s Latinskou Amerikou se skupina samurajů vydává spolu s františkánským knězem na cestu do křesťanského světa. Cestují do Mexika, Španělska i do Říma, kde tři z nich přijmou křest jako prostředek ke splnění své mise. Jenže jejich výprava v Evropě zkrachuje. Situace v Japonsku se změnila. Šógunát o vazby se Západem nemá zájem a křesťané jsou pronásledováni. Rozehrává se tak střet dvou odlišných kultur na pozadí japonských dějin.

Jedná se o strhující příběh jednoho z nejuznávanějších japonských prozaiků podle skutečných událostí.

(320 stran, 349 Kč)

 

 

 

Titul: Bláto, pot a slzy

Autor: Bear Grylls

Nakladatelství: Jota

O KNIZE: Bear Grylls je muž, který vždy vyhledával ta nejextrémnější dobrodružství. Znají a obdivují ho miliony lidí – jako hlavní postavu celosvětově oblíbených dobrodružných seriálů, jako úspěšného spisovatele či jako hlavu skautského hnutí – protože Bear Grylls přežil tam, kam se odváží jen málokdo. Nyní poprvé Bear vypráví o svém akčním životě.

Jeho otec ho už jako malého chlapce na ostrově Wight naučil lézt a plachtit. Netrvalo proto dlouho a Bear se už ve škole začal pouštět do dobrodružných nočních horolezeckých výprav. Jako teenager našel svou identitu a smysl života v lezení a bojových sportech, které nakonec zavedly mladého dobrodruha na úbočí mocného Himálaje či do výcvikového tábora velmistra karate v dalekém Japonsku.

Po návratu domů nastoupil do obávaného a náročného výběrového kurzu Britských zvláštních jednotek 21 SAS – a tato cesta ho zavedla až na samotné hranice fyzických i mentálních sil. A pak si Bear při hrozivé parašutistické nehodě v Africe natřikrát zlomil páteř. Nebylo vůbec jisté, jestli bude vůbec znovu chodit. Jenže ani ne za osmnáct měsíců po úrazu a navzdory prognózám lékařů stanul třiadvacetiletý Bear, jako jeden z nejmladších horolezců v historii, na vrcholu Mount Everestu. A to byl jen začátek jeho dalších, neobyčejných dobrodružství…

Bláto, pot a slzy je strhující a zábavnou povinnou četbou nejen pro adrenalinové závisláky, ale i pro salónní dobrodruhy.

(400 stran, 349 Kč)

 

Titul: Sexy chaotička

Autor: Lucy Vineová

Nakladatelství: Jota

O KNIZE: Sexy chaotička (podst. jm.) – přitažlivá žena, které chybí v životě řád.

Ellie Knightová je možná stejná jako ty. Její život se nevyvíjí zrovna podle jejích představ. Pár lidí by o ní asi řeklo, že je tak trochu praštěná, ale no a co?! Copak se tvůj život ubírá přesně tam, kam chceš? Nebo si čas od času taky udělá odbočku směr totální chaos?

Je den svatého Valentýna. Co jiného podniknout, než se ve skladu za barem cpát nuttelou a snažit se samu sebe přesvědčit, že tomu chlapovi, co se na tebe právě vykašlal, nejspíš jen pes sežral diář? Ještě se můžete vrátit domů ke svým divným spolubydlícím. Protože bez nich a levného bytu (komu by vadilo pár plesnivých koutů) by to snad přece ani nebyl život!

Že chodíš do práce, která tě nebaví, a navíc si tam s sebou často přineseš i dost odpornou kocovinu? No co už! Stačí se přece jen rozhlédnout kolem – copak vidíš někoho, kdo to má jinak? To těžko! A ruku na srdce: ty máš životní plán, kterého se ti daří držet? Ellie také ne. Ale ono se to plánování obecně přeceňuje…

Vtipný příběh o dozrávání hrdinky, s nímž se ztotožní každá single dívka z generace mileniálů – zábavná Bridget Jonesová pro novou generaci.

(288 stran, 298 Kč)

 

Titul: Než slehne rudý prach

Autor: Mu-žung Süe-cchun

Nakladatelství: Argo

O KNIZE: Wej Da, mladý advokát, se pyšní tím, jak dokonalým je darebákem. Neuhýbá před žádnou lstí či ranou pod pás, pokud mu přinese větší zisk či sladkou satisfakci z pomsty. Podplácení veřejných činitelů, defraudace, praní špinavých peněz, prostituce jsou jeho každodenním chlebem, to vše navíc pozoruje cynickým zrakem člověka, pro kterého jsou přátelství a láska pouze další příležitostí k obchodu. Mladý hrdina, narozený během Velké kulturní revoluce, zkušeně lavíruje v krutém, nemilosrdném justičním světě a postupuje dál a dál na cestě, která nekončí nikde jinde než v pekle.

Román Než slehne rudý prach, líčící drsným jazykem všudypřítomnou korupci v současné Číně, byl vydán v roce 2008. Mohl však vyjít až po rozsáhlých cenzurních zásazích v rozsahu desetitisíců znaků. Zakončení románu musel autor podle vlastních slov přepisovat ve třech různých verzích; ani nakonec publikovaná podoba však cenzuru plně neuspokojila a jeho vydavatel byl krátce nato donucen své nakladatelství zavřít.

(344 stran, 398 Kč)

 

Titul: Exorcismus mé nejlepší kamarádky

Autor: Grady Hendrix

Nakladatelství: Jota

O KNIZE: Přátelství Abby a Gretchen započalo v den oslavy Abbyiných desátých narozenin a v nerozlučném duchu vztahu, jaký mohou mít jen nejlepší kamarádky, pokračovalo až na střední školu. Abby a Gretchen sice nepocházely ze stejných poměrů, ale jejich zvláštní pouto a veliká vzájemná blízkost tím nikdy neutrpěly – vždy byly jedna druhé oporou, dokázaly se bláznivě bavit, vymýšlet ztřeštěnosti, chodit na dlouhé noční procházky či později jezdit na projížďky v Abbyině starém, rozvrzaném autě. Abby a Gretchen byly kamarádky na život a na smrt…

Až do oné osudné noci rok před maturitou, kdy se s Gretchen stalo něco podivného, si obě dívky myslely, že jejich přátelství nemůže nic ohrozit. Když se Gretchen ztratí v lese, zažívají Abby a další dvě spolužačky při jejím celonočním hledání muka – co když už ji nenajdou živou? Gretchen se nakonec objeví – trochu otřesená, ale na první pohled v pořádku. Něco se jí ale té noci stalo a Gretchen už není tou dívkou, co dřív, tedy… ne tak úplně.

Grady Hendrix zasadil svůj příběh o velkém přátelství dvou středoškolaček do malého klidného amerického městečka na přelomu let 1988 a 1989. Pro dnešního čtenáře je možná doba, v níž hlavní hrdinové nemají internet ani mobil až nepředstavitelná, ale právě ukotvení do konce osmdesátých let dodává celému příběhu na ještě silnější atmosféře. Zapojení temných sil, o nichž až do samého konce vlastně nevíme, jestli jsou či nejsou skutečné, jen podtrhuje Hendrixovy skvělé vypravěčské schopnosti a mistrně vystavěný příběh stojící na síle a obětavosti pravého přátelství.

(392 stran, 348 Kč)

 

Titul: Tohle je má píseň

Autor: Richard Yaxley

Nakladatelství: CPress

O KNIZE: Tři generace mladých lidí, jeden stín, který je zastírá… Ve 40. letech je mladý židovský hudebník Rafael Ullmann poslán do nacistického koncentračního tábora. V letech 70. žije jeho dcera, mladá dívka Anna Ullmannová, osamělý život v kanadské prérii. O tři desetiletí později si Joe Hawker neumí poradit s vlastním životem, nenachází pevnou půdu pod nohama a jeho budoucnost je značně nejistá… až do doby, kdy objeví píseň, kterou před 60 lety napsal jeho dědeček. Z ulic protektorátní Prahy, přes Terezín, Osvětim a Kanadu až do Austrálie. Šest desetiletí, tři kontinenty a příběh jedné písně a strašlivých dějinných událostí, které ovlivní víc lidí, než si dokážeme vůbec představit.

(224 stran, 299 Kč)

 

 

Titul: Kde spí lufťáci

Autor: Ivanka Devátá

Nakladatelství: Motto

O KNIZE: Protože luftu, přesněji čerstvého vzduchu, je ve městě proklatě málo, zavede vás oblíbená česká autorka na hory, k rybníku, k moři… A spát se bude všemožně – pod širákem, ve stanu, horské boudě, na chatě či chalupě, ale i pohodlně v hotelu a penziónu. A protože jsou chvíle, kdy člověk unikne z každodenního shonu, tak vzácné, pojí se k nim i spousta milých a úsměvných vzpomínek. Vzpomínek na blízké, rodinu, přátele a kolegy, kteří zrovna byli lufťáky.

(144 stran, 229 Kč)

 

Titul: S láskou Luisa

Autor: Barbara Metzger

Nakladatelství: Motto

O KNIZE: Večer před svatbou Luisa nabourá auto svého snoubence. A sled katastrof na sebe nedá dlouho čekat – snoubenec ji nechá stát před oltářem, Luisa přijde o práci, a ještě o bydlení. Nezbývá jí než vzít zavděk matčinou polorozpadlou chatou a plánovat, jak se svému ex pomstí. Navíc se ukáže, že Dante, drzý mužský, kterého považovala za údržbáře a s nímž se v jednom kuse hádá, je ve skutečnosti majitel sousedního pozemku. I když ji přitahuje, to poslední, co by si přála, je uvíznout s ním v chatce během hurikánu!

(304 stran, 299 Kč)

 

 

 

∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼∼ ∼

 

Zaujala vás některá z uvedených knih? Budu ráda, když mi o tom napíšete na FB stránky DigiTimes.cz, kde máte zároveň šanci vyhrát nějakou tu knižní novinku zdarma až do schránky.

SOUTĚŽ

Most Popular

To Top