Literární akce

Západočeští spisovatelé na Světu knihy Plzeň!

Ve dnech 21. a 22. září se v Plzni vůbec poprvé uskuteční mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy. Vedle celé řady tuzemských i zahraničních hostů představí i své domovské autory ze Střediska západočeských spisovatelů.

 

Spisovatelé českého západu, kteří svou literární činnost projevují celoročně zejména v Plzni a jejím okolí, se tak představí na docela prvním ročníku proslulého Světu knihy. Ten se v tradičních květnových dnech konal na pražském výstavišti a vysloužil si opět obrovskou návštěvnost. Kolik literárních fanoušků asi přivede do prostorů DEPO2015 plzeňský ročník Světu knihy? To je jen na vás. A tak pojďte svou účastí podpořit domácí autory – mají pro vás přichystanou chvilku plnou poezie, prózy i nějakou tu autogramiádu. Popovídat si s nimi přitom můžete i na stánku Střediska západočeských spisovatelů (BUS26), na kterém budou prezentovat své knižní tituly za speciální veletržní ceny. Ukážou vám tak, že Plzeň není jen městem nejlepšího piva, ale i krásné literatury.

 

Poetická hodinka západočeských spisovatelů začíná v pátek 21. září v 17:00 na terase DEPO2015 a v jejím rámci se představí básníci: Květa Monhartová, Jan Sojka, Martin Šimek, Jan Jelínek, Jaroslava Málková, Karel Pexidr, Jarmila Flaková a Vlasta Špinková.

 

Západočeští prozaici se o slovo přihlásí v sobotu 22. září v 17:00 opět na terase. Ze svých prozaických děl zde budou předčítat: ředitelka Střediska západočeských spisovatelů Peggy Kýrová, Jitka Prokšová, Václav Gruber, Jiří Hlobil, Ivo Fencl a Karel Pexidr.

 

S autory Střediska západočeských spisovatelů a jejich díly se budete moci seznámit i při dalších akcích letošního ročníku Světu knihy Plzeň:

 

 

Pojďte si poslechnout vybrané západočeské spisovatele a užít si dva dny plné literatury v originálním prostředí. Více o nich samotných se můžete dočíst přímo na stránkách Střediska západočeských spisovatelů.

 

Těšíme se na vás!

 

∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼

Pro další články, recenze a soutěže o knižní novinky navštivte FB stránky DigiTimes.cz.

SOUTĚŽ

Most Popular

To Top