Literární akce

Západočeští spisovatelé poprvé na Světu knihy Praha!

Ve dnech 9. až 12. května se v Praze uskuteční už 25. mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy. Vedle celé řady tuzemských i zahraničních hostů poprvé ve své historii představí také autory ze Střediska západočeských spisovatelů.

 

Spisovatelé českého západu, kteří svou literární činnost projevují celoročně zejména v Plzni a jejím okolí, se tak docela poprvé představí v rámci letošního ročníku proslulého pražského Světu knihy. Ten se v tradičních květnových dnech koná na holešovickém výstavišti, přivítá hned dva nobelisty a nejen díky nim si jistě opět vyslouží obrovskou návštěvnost. Kolik literárních fanoušků asi přilákají do prostorů Malého sálu Lapidária Národního muzea na výstavišti dva pořady západočeských spisovatelů? To je jen na vás. A tak pojďte svou účastí podpořit západočeské autory – mají pro vás přichystanou příjemnou chvilku plnou poezie i prózy.

 

Prozaická hodinka západočeských spisovatelů začíná ve čtvrtek 9. května od 13:00 v Malém sále Lapidária Národního muzea. Ze svých prozaických děl zde budou předčítat: Peggy Kýrová, Gabriela Špalková, Zdenka Ulčová-Gallová, Jitka Prokšová, Ivo Fencl a Ivan Vičar.

 

 

∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼

 

 

Západočeští básníci se ujmou slova ve stejný den a na témže místě od 17:00. Svá díla zde představí básníci: Jan Sojka, Vlasta Špinková, Jarmila Flaková, Martin Šimek a Markéta Jansová.

 

 

 

Pojďte si poslechnout vybrané západočeské spisovatele a užít si dvě hodiny plné literatury v intelektuálním prostřední výstaviště Holešovice. Více o nich samotných se můžete dočíst přímo na stránkách Střediska západočeských spisovatelů. Své dotazy můžete směřovat také na facebookové stránky Spisovatelé a čtenáři českého západu.

 

Těšíme se na vás!

 

∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼ ∼

Pro další články, recenze a soutěže o knižní novinky navštivte FB stránky DigiTimes.cz.

SOUTĚŽ

Most Popular

To Top